18 Mart 2013 Pazartesi

14 - 17 MART 2013 ROMANYA - BÜKREŞ TURİZM FUARI


Romanya’nın Başkenti Bükreş’te Romexpo Turizm fuarı 14–17 Mart 2013 tarihlerinde kapılarını turizmcilere, tur operatörlerine, tatilcilere açtı.  4 gün süren fuar boyunca Türkiye den her bölgeden 15 katılımcı kendi bölge tanıtımlarını Türkiye’nin kiraladığı 100 m2 lik standa yaparlarken, otelciler de ağırlıklı olarak tur operatörlerinin stantlarında yerlerini aldılar. Türkiye'den yoğun bir katılım vardı.  Romanya Turizm Bakanı Maria GRAPİNİ de Türkiye ve Didim standını ziyaret etti. 
Fuara DİTAB Başkanı Salih BANKOĞLU, Eşi Zehra BANKOĞLU, DİTAB turizm Danışmanı ve Ticaret Odası Meclis Üyesi Hikmet ATİLLA ve Raffinesse Acente Sahibi Sevim Erdoğmuş ATİLLA katıldılar. Ülkemize ve Didim’e yoğun bir ilginin
olduğu bu çalışmamızda ziyaretçilere Didim broşürü, otel rehberi, kitap ayracı, Didim amblemli kalem-çanta, tanıtım CD. si, Aydın Ticaret Borsası’nın ürettiği özel promosyon incir dağıtıldı.   Sofya Kültür ve Turizm Müşaviri Sayın Cemal TEKKANAT fuar organizasyonu ve misafirlerle bizzat ilgilenerek çalışmalarımıza yardımcı oldu. Uçak, otobüs ve özel araçlarla Türkiye’ye ve Didim’ gelen Romanyalı turistler gelecekte İlçemiz için önemli bir potansiyel olarak görülmektedir. Bu konuda bizlerle beraber ve ayrıca birçok kulvarda faaliyet gösteren Peninsula Tours yetkilileri burada bir Tur Operatörünün standında aynı zamanda Ditab Meclis Üyesi Palm Wings Gn. Müdürü Ercüment Alkaner, Venosa Gn. Müdürü Murat Üner ve TURSAB Kuşadası Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek ile hem kendi tesislerini tanıtıp pazarladılar hem de Didim’in tanımına katkı verdiler.
Hikmet Atilla Müşavir Cemal TEKKANAT İle bir söyleşi gerçekleştirdi. Geçen sene de bu fuarda yaptığımız görüşme ve değerlendirmeler ile görevli bulunduğu üç Ülke olan Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan üzerinden düşünülen 2012 hedefleri çerçevesinde yaptığı değerlendirmede “ Tabii biz 2012 hedeflerini belirlerken, baz olarak 2010 yılını aldık, 2011 değil, 2011 de olağanüstü bir durum vardı, bir taraftan ekonomi krizine hazırlık yapmadan yakalanan tatil ülkeleri ve Avrupa ki, bu ülkelerin kriz için herhangi bir önlemleri yoktu, hazırlıkları da yoktu. Diğer taraftan bilinen Ortadoğu baharı 2011 yılını olağanüstü bir duruma getirdi, fakat 2012 de 2010 yılına göre önümüze kurduğumuz hedefi yakalamış durumdayız. Tanıtım ataklarımız ve programlarımız devam ediyor, bu programlar ile turizmi yurt içine, Anadolu ya yaymak istiyoruz, Türk TV dizileri çalıştığım bölgelerde çok yaygın seyrediliyor, bu diziler TV. ler de gösterildikleri zaman biz de Türkiye’nin turizm bölgelerini ön plana çıkaracağız. Sadece deniz, güneş ve kum değil, tarihi ve kültürel yerleri de ön plana çıkaracağız, çünkü tarih ve kültür ve diğer turizm aktivitelerimiz olmadan, deniz, güneş, kum turizmi cazibesini süreç içerisinde kaybedebilir. Bu süreçte Didim’i de programa dahil edebiliriz. Belirttiğim gibi tanıtımı yazılı ve görsel basında yaygınlaştıracağız. Yunanistan fiyat kırıyor, ona göre tedbir almalıyız, tur operatörlerimiz tabir caiz ise birbirlerini yiyorlar, bu konuda dikkatli olmak gerekiyor, ayriyeten tesis ve çevre uyumunu da sağlamak gerekiyor. 5 yıldızlı otelden çıkan turist çevresinde aynı kaliteyi görmelidir. Turizmde olumsuz yönlerimiz olmasına rağmen, Türkiye de tatil yapanlardan bize ulaşan şikâyetler yok, insanlar mutlu dönüyorlar. Türkiye’de olağan üstü bir durum yaşanmadığı taktirde % 3 – 5 lik bir artış bekliyoruz” dedi.
Aynı tarihlere rastlayan 16–19 Mart Rusya- Moskova turizm fuarında ise DİTAB organizasyonu ile Didim’e tahsis edilen stantta benzer malzemeler ile tanıtımlarımız eşzamanlı olarak devam etti. Bu fuara Ditab Meclis Üyesi ve Garden of sahibi Ersin Karakış, Belediye Meclis Üyeleri İbrahim Eray, Atilla Milor, Burhan Çolak, inşaat mühendisi Ahmet Yılmaz ve Garden Of sun pazarlama müdürü Gürsel Akbaş katıldılar. Didim standında fuar boyunca Türkçe de bilen bir Rus vatandaşı görevlendirildi.
Bükreş turizm fuarı anılarımızdan en önemlisi; Geçen yıl fark etmediğimiz Bükreş'in güzel meydanlarından birinde Yüce Önder ATATÜRK' ün bir büstünün bulunmasıydı. Çok iyi şekilde korunan ve bakılan ATA' mızın büstünü görünce kendimizi Ülkemizde gibi hissettik ve gururlandık. Bu vesileyle Ulu Önderimize bir kez daha minnet ve şükranlarımızla saygılarımızı sunuyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder