25 Kasım 2013 Pazartesi

DİTAB 2013 TANITIM ÇALIŞMALARINA AVUSTURYA’YI DA ALDI


Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği ikinci kez Alman Seyahat Acenteler Birliği’nin davetiyle Avusturya’nın Salzburg kentinde bu önemli Kuruluşun genel kurul toplantısına katıldı. DİTAB Turizm Danışmanı olan Hikmet ATİLLA’nın girişimiyle gerçekleşen bu organizasyonda; Konusu sürdürebilir turizm olan Alman Seyahat Acenteler seçimli Genel Kurulu Mozart’ın doğum yeri olan Avusturya’nın Salzburg kentinde gerçekleşti, 750 Turizmcinin katıldığı Genel Kurula Didim‘den DİTAB Başkanı Salih BANKOĞLU ve DİTAB Turizm Danışmanı ve Ticaret Odası Meclis Üyesi Hikmet ATİLLA katıldılar.Genel Kurula gelenler seçimden ziyade turizmdeki gelişmelerle ilgili konularla ilgilendiler.
Bu konuda yapılan araştırmalar da konu tespitinin isabetli olduğunu doğruladı ve bütün konuşmacılar sürdürülebilir turizme endekslendiler. Tur operatörü ve acente temsilcileri konuşmalarında müşterilerin dileklerini ve arzularını dile getirdiler. Buna göre; Yeni turizm anlayışında turistlerin tesisin büyüklüğünden ziyade yapılan hizmetin kalitesinin önemliliği, doğallık, samimiyet ve yöresel etkinliklerin altını çizdiler. Görüşme fırsatı bulduğumuz turizm acentesi sahibi yetkililer  “ İnsanlar lüks cafeler, mekanlar istemiyor, onların Ülkelerinde en alası var, onlar değişik mekanlarda plastik, tahta masa ve sandalyelerde oturup nostaljik anlar yaşamak istiyorlar, sizin işletmecileriniz gelsin bizlerle görüşsünler, beklentileri öğrensinler ve kendilerini bunlara göre yenilesinler” dedi. Bu bağlamda her sene verilen çevre duyarlılığı ödülü bu sene  programlarını gidilen ülkenin halkı ile bütünleşmeyi sağlayan,  turlarında mahalli halk otobüslerini kullandırtan ve müşterilerini pansiyon ve apart benzeri ufak tesislerde konaklatan tur operatörüne verildi. Genel
Kurulda tur operatörleri ile yapılan görüşme ve bilgi alış verişleri gelecekte yapılacak çalışmalara yön verecek nitelikteydi. Salzburg’dan Viyana’ya giderek daha önceden randevu aldığımız Viyana Kültür ve Turizm müşaviri Nejat DOĞAN ve yardımcısı Songül CAMGÖZ ile görüştük. Burada Didim değerlendirildi ve Didim’de bulunan mevcut ve yeni açılan tesisler hakkında müşavire bilgi verildi. Didim ile Avusturya arasında olabilecek turizm çalışmaları hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu. Ayrıca 2014 yılında Viyana’da yapılacak turizm fuarından yer talep ettiğimiz takdirde memnun olacaklarını ve yer tahsisi edebileceklerini ifade ettiler Viyana’da aynı zamanda değişik tur operatörleri ve Seyahat Acenteleri ile de görüşmeler yapıldı. Bunlardan özellikle son yıllarda çıkış yakalayan ve Ülkemize önemli sayıda turist gönderen uçak ve gemi filolarına sahip olan ETİ (Express Travel İnternational) Gmbh’ın Türkiye direktörü Atakan ÖZYAVUZ bize geniş zaman ayırdı. Didim’i iyi bildiğini söyleyerek yapılacak organizasyonlar ve iş birliği neticesinde Didim’i programlarına alabileceklerini söyledi. 2013 yılının son yurtdışı turizm organizasyonunda önemli görüşmeler, incelemeler yapılarak kayda değer tespitler yapıldı. Avusturya’dan Ülkemize İstanbul, Antalya, Ürgüp ve Fethiye gibi yerlere ağırlıklı olarak önemli sayıda turist gelmekte olup, önümüzdeki süreçte yapılacak planlı ve disiplinli çalışmalarla İlçemize de bu bölgelerden turist çekmenin mümkün olduğu açıkça görülmüştür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder