28 Mayıs 2013 Salı

DİTAB 2013 YILI ÇALIŞMA RAPORU ÖZETİ



2013 yılında 15.05.2013 tarihine kadar Birliğimiz çalışmalarının özeti aşağıdaki gibidir.

1- Planlanan yurtdışı fuarlarından Hollanda - Utrecht, Polonya - Varşova, Belçika - Brüksel, Danimarka - Herning, Almanya - Berlin, Romanya - Bükreş ve Rusya - Moskova Turizm Fuarlarına, yurtiçinde ise İstanbul - Emitt ve Ankara - Ege İlleri Fuarlarına katılım sağlanarak Didim ve bölgemizin tanıtımı yapılmıştır. 

2 - Afyon Uluslar arası Thermal Turizm toplantısına ve Yunanistan Kos Adasında yapılan
Turizm Ticari Toplantısına katılım sağlanarak ilçemiz temsil edilmiştir. 

3- Didim Apollon Tapınağı - Miletos ve Bafa gölü güzergâhında "Latmos Körfezi Canlanıyor" adı altında; Didim Mavişehirde bulunan antik Panormos Limanından teknelerle deniz ve Büyük Menderes Havzası üzerinden Milet'e ve Bafa'ya ulaşım projesi ile yine Apollon - Miletos arasında yer alan 2500 yıllık kutsal 16 km.lik yolun yürüyüş ve bisiklet yolu olarak turizme açılması hususunda alternatif turizm projesi Aydın İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile birlikte projelendirilip uygulamaya konulmuştur.

4- 26.03.2013 tarihinde TRT Belgesel kanalında Didim'de Alternatif Turizm konulu 35 dakikalık canlı yayın programı gerçekleştirilmiştir.  

5- 15 – 22 Mayıs 2013 ilçe Turizm Haftası etkinliklerinde yukarıda bahsedildiği gibi projesi yapılan Apollon - Milet arasında 21 Mayıs 2013 günü 145 kişinin katılımıyla bir doğa yürüyüşü gerçekleştirilmiştir. 

6- 2013 yılı başından bugüne kadar yaklaşık 3500 kişinin ziyaret ettiği Didim Otel Rehberi blog sayfası internet ortamında hizmete sunulmuştur.

7- İl ve ilçe turizm koordinasyon kurulu toplantılarında ilçemizin turizmdeki sorunları ve çözüm önerileri gündeme taşınmıştır. 

8- Diğer planlanan çalışmalarımız devam etmekte olup kuruluşumuzdan bu yana birliğimiz tarafından gerçekleştirilen çalışmalar ayrıntılı olarak www.ditab.org adresinde yer almaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder