26 Mart 2013 Salı

ITB BERLİN KAPANIŞ RAPORU YAYINLANDI

06 – 10 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük turizm buluşması olarak kabul edilen ITB Berlin Fuarı’nın kapanış raporu yayınlandı.

Bu yıl 47. kez gerçekleştirilen dünyanın en büyük turizm fuarı ITB Berlin Fuarı’na 100′den fazla turizm bakanı katıldı. Açılışını Almanya Başbakanı Angela Merkel’in yaptığı ve fuarın konuk ülkesi Endonezya’nın Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono’nun da katıldığı fuarda Türkiye’yi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in yanı sıra resmi ve özel sektörden çok sayıda kişi temsil etti.

10 BİNİ PROFESYONEL 170 BİN KİŞİ ITB’Yİ ZİYARET ETTİ

Toplam 188 ülkeden 10 bin 86 katılımcı firmanın temsil edildiği fuara yüzde 43 Almanya dışından olmak üzere 110 bin profesyonel turizmci ziyarette bulundu. Fuarın halka açık olan son iki gününde ise 60 bini aşkın ziyaretçi sayısına ulaşıldı. Böylece fuarı ziyaret eden toplam ziyaretçi sayısı 170 bini aştı.
Fuar süresince gerçekleştirilen 200′ü aşkın kongre ve toplantı organizasyonuna katılan kişi sayısı ise 21 bini buldu.
Fuarın halka açık olan son iki günüde son tüketicilere yönelik satış da gerçekleşti. ITB Berlin Fuar yönetiminden yapılan bir açıklamaya göre ziyaretçilerin üçte biri fuardan rezervasyon yapma niyetinde olduklarını açıkladılar.

FRENZEL: TATİL İŞTAHI SÜRÜYOR

Alman Turizm Endüstrisi Birliği (BTW) Başkanı Dr. Michael Frenzel, yaptığı açıklamada ITB Berlin’in çok başarılı geçtiğini belirtirken insanların seyahat etmeye yönelik iştahlarının da sürdüğünü söyledi.

BÜCHY: REZERVASYONLAR İYİ DÜZEYDE

Alman Seyahat Birliği (DRV) Başkanı Jürgen Büchy de iyimser açıklamalar yaptı. Büchy, “2013 turizm endüstrisi için iyi başladı. Yılın ilk aylarındaki rezervasyonlar bu durumun bir göstergesi. İşaretler iyi yönde çünkü Almanların seyahat etme isteği devam ediyor” diye konuştu.
ITB Berlin Fuarı’na medyanın ilgisi de büyük oldu. 80 farklı ülkeden 6 bini aşkın gazeteci ITB Berlin’i takip etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder