24 Ocak 2013 Perşembe

DİTAB BAŞKANI İLE 2012 DEĞERLENDİRMESİ



Didim Turizm Altyapı ve Hizmet Birliği Başkanı Salih BANKOĞLU, 2012 yılını Gazete 2000′e özel olarak değerlendirirken, birliğin çalışmalarından ve 2013 yılındaki hedeflerinden bahsetti.
 2010 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan Didim Turizm Altyapı ve Hizmet Birliği’nin üç yıllık süre zarfında birçok çalışmalarda bulunduğunu, Didim’in tanıtımı için fuar organizasyonlarına katılım sağlayarak en iyi şekilde tanıtım faaliyeti yaptığını belirten Birlik Başkanı Salih BANKOĞLU,Turizm’de başarının sağlanabilmesi için ilçedeki tüm kurum, kuruluş ve kişilerin işbirliği içerisinde olması gerektiğini söyledi.
 BANKOĞLU, “Kurulduğumuz 2010 yılından günümüze kadar en büyük hedefimiz, kurumlar arasında
ve kişiler arasında koordinasyon ve işbirliğini sağlamaktı. Bu konuda iyi bir noktaya gelmiş durumdayız. Başta Kaymakamlığımız, Didim Belediyesi ve Akbük ile Ak-yeniköy Belediyeleri, Ticaret Odası, Turizm Derneği, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile diğer sivil toplum örgütleri ve işletmelerle birlikte iyi bir koordinasyon içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.
 ”BİRLİK BERABERLİK ÖN ŞART”
BANKOĞLU, 2013 yılı beklentilerinin olumlu olduğunu, ancak bunun da birlik ve beraberlik ile koordinasyonun ön plana çıkarılmasıyla mümkün olabileceğini anlatarak, tespit edilen sorunlar üzerine kararlılıkla gidilmesi gerektiğini belirtti. Didim’in markalaşma yolunda ilerlemesi, turizmde hak ettiği yere gelebilmesi ve turizmi 12 aya yayabilmesinin ön şartlarının bunlar olduğunu ifade eden Bankoğlu, birlik beraberliğin ve koordinasyonun mutlak suretle sağlanması gerektiğini söyledi.
 ”2012 DEĞERLENDİRMESİ”
2012 yılı turizm sezonunu değerlendiren Didim Turizm Altyapı ve Hizmet Birliği Başkanı Salih BANKOĞLU, son iki yıldır İl Turizm Koordinasyon toplantılarının Didim’de yapıldığını ifade ederek, 2012 yılı İl Turizm koordinasyon toplantısında 13, ilçe Turizm Koordinasyon Kurulu toplantısında ise 30 önemli kararın alındığını belirtti. Geçtiğimiz yıllarda alınan kararları da bildiklerini ve son alınan kararlarla kıyasladıklarında benzerliklerin çok olduğu, aynı kararların tekrar tekrar alındığının görüldüğünü anlatan BANKOĞLU, bunun da sorunların büyük kısmının çözülmeden devam ettiğini gösterdiğini söyledi.
 BANKOĞLU, “Burada çözüm; il ve ilçe koordinasyon kurullarında da belirttiğimiz gibi tüm konuları bir yılda çözmemiz mümkün olmayacağına göre yapmamız gereken, bu tespitlerden en önemli olan ve çözebileceğimiz sayıda 3-5 kararı hedef seçerek öngörülen işbirliği, azim ve kararlılıkla kesin olarak yerine getirmektir. Böylece, çözülen konular gelecek yıl gündeme gelmeyecek, önemli derecede iyileşmeler sağlandığı gibi gelecek yıllara da az sayıda sorun kalmasıyla birlikte Alanya ve diğer gelişmiş turizm bölgelerinde olduğu gibi 5-6 azami 8-10 yıllık bir süreç içerisinde arzuladığımız “Turizm Merkezi” konumuna gelmemiz mümkün olacaktır” dedi.
 2012 yılı içerisindeki çalışmaları anlatan Bankoğlu, 2012 yılı içerisinde “Havuz ve Deniz Yönetmeliği Gereğince Cankurtaran Yetiştirilmesi ve Bulundurulması” hususunda tüm turizm işletmelerine ilgili havuz yönetmeliği iletilerek gerekli tedbirlerin alınması konusunda bilgilendirme ve uyarılar yapıldığını söyledi. Didim’de bu kursları açacak yetkili kurum olmadığından Kuşadası ve Ankara’da bulunan Sualtı Federasyonuna bağlı 2 kuruluşla anlaşma sağlayarak, birliğin toplantı salonunda iki adet kurs açtıklarını belirterek, bunun sonucunda 31 kişiye Bronz ve Gümüş Bröve verildiğini, talep olduğu takdirde önümüzdeki yıl da ihtiyaçları karşılamak üzere bu kurslara devam edileceğini ifade etti.
 “Turizm bölgelerinde bulunan iş yerlerinde çalışan kişilerin, vasıflı, diksiyonu düzgün kişilerden oluşturulması ve hijyene önem verilmesi” hususunda da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Didim Belediyesi, Kent Konseyi, Didim Zeynep–Mehmet Dönmez Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürlüğü ve Didim Turizm Derneği ile “Eğitimde İş Birliği Protokolü” imzalandığını dile getiren Bankoğlu, bu protokole istinaden çalışmaların devam ettiğini, İşkur Şube Müdürlüğü ile de işbirliği yapmak suretiyle turizm sektöründe çalışan personelin Halk Eğitim Müdürlüğü’nde açılan kurslar ile eğitilmesi ve belgelendirilmesi çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.
 DİTAB olarak “Kültürel Varlıkların Korunması ve kazı çalışmalarının sürdürülmesi, hızlandırılması ve yerli arkeologlar tarafından çalışmalarının yürütülmesi” hususunda Kültür ve Turizm Bakanlığına bir rapor sunduklarını ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve yerel yönetimlerle işbirliği yapıldığını aktaran BANKOĞLU, bununla ilgili memnuniyet verici bir gelişme olarak, bugüne kadar Alman Heyeti tarafından Apollon Tapınağı’nda yapılan ve çok yavaş sürdürülen kazı çalışmaları yerine 2012 yılında sadece restorasyon çalışmalarının yürütüldüğünü dile getirdi.
 Yurtiçi ve yurtdışı fuarlarda turizmi olumlu yönde etkileyecek şekilde tanıtım yapılması hususunda; 2012 yılında 1 adet yurtiçi, 8 adet yurtdışı turizm fuarına katılım sağlayarak Didim’i başarılı bir şekilde temsil ettiklerini ifade eden BANKOĞLU, “Bu fuarlarda altı dilde profesyonelce yaptırılan Didim broşürü, İngilizce ve Türkçe otel rehberi, Didim görselli kitap ayracı, Didim Belediyesi’nin yaptırdığı İngilizce tanıtım CD’si, Didim amblemli promosyon kalem ve çanta ile Aydın Ticaret Borsasının temin ettiği promosyon kuru incir gibi malzemeler ziyaretçilere dağıtıldı. Ayrıca, 20 -21 Ekim 2012 tarihlerinde ilçemizde yapılan Uluslararası Didim Zeytin Festivali’nde kurumumuz tertipleme komitesinde yer aldı. Özellikle son yıllarda yapılan düzenli, istikrarlı ve profesyonel tanıtım çalışmaları sonucunda Didim’in dünya ülkelerinde tanınmasında çok önemli gelişmeler yaşandı. Önemli tur operatörleri Didim’i programlarına aldı, kataloglarına ilave etti ve bağlantılar yaptılar” ifadelerine yer verdi.
 Netice olarak gelinen noktada, Didim’de karamsarlığa kapılacak çok olumsuz gelişmelerin olmadığını belirten BANKOĞLU, “Didim’de çok iyi gelişmeler yaşıyoruz. Son 3 yılda turist çeşitliğinde önemli artışlar sağlandı. Ağırlık yine İngilizler olmakla birlikte Almanya, Rusya, Bulgaristan, Romanya, Polonya, Sırbistan ve Danimarka’dan her yıl artarak turist gelmeye başladı. Turist çeşitliliğinin ve toplam sayısının gelecek yılar içinde de istikrarlı olarak artacağını beklemekteyiz” dedi.
 İyileşme aşamasında Devlet yatırımlarının acil ve daha çok olarak Didim’e gelmesinin olmazsa olmaz olduğunu sözlerine ekleyerek, “Ticaret Odasının tertiplediği 4.turizm zirvesinde de belirtildiği gibi yeni yatırımların gelmesi ve hızlandırılması için Turizm gelişim alanındaki arazilerin mera, planlama gibi alt yapı sorunlarının acilen çözülmesi ve bu arazilerin süratli olarak tahsislere açılması, elektrik altyapı çalışmalarını hızlandırılması, ana bağlantı yolların acilen tamamlanması, Ulaştırma Bakanlığı’nda yıllardır bekleyen “Yolcu İskelesi” projesinin programa alınarak, yatırımın biran önce gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Kurum ve kuruluşlar hiçbir zaman birbirlerine rakip olamazlar ancak hizmet yarışı içinde olabilirler. Bizler de bu anlayışla çalışmalarımızı azim ve kararlılıkla yürütmeye devam edeceğiz” diye konuştu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder