3 Nisan 2013 Çarşamba

TRT- BELGESEL KANALI CANLI YAYINDA DİDİM İÇİN ALTERNATİF TURİZM PROJELERİ



Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu ve Didim Kültür Mirası Koruma Derneği Başkanı Mustafa Şentürk ” “Didim’de alternatif turizm ile ilgili Kutsal Yol ve Latmos Körfezi Canlanıyor”  projeleri TRT Belgesel kanalında yayınlanan Buluşma Noktası Türkiye adlı programda canlı olarak anlattılar. Bu projeler TRT Belgesel ekranlarından tüm Türkiye’ye duyuruldu.
Birlik Başkanı Salih Bankoğlu, Didim görselleri ve bu projelerle ilgili fotoğraf ve video
görüntülerinin eşliğinde program sunucusu Tarık Yenen’in sorularını cevaplayarak İlçemiz turizminin gelişmesi için yapılması gerekenler ile Kutsal yol ve Latmos körfezi canlanıyor projeleri hakkında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Birlik Başkanı ” Didim’in Ülkemizde ve Dünyada önemli bir turizm merkezi olma yolunda hızla ilerlemektedir,bu konuda yurtiçi ve yurtdışı fuarlarında düzenli olarak disiplinli ve profesyonel çalışmalar yürütmekteyiz.,Klasik turizm anlayışının artık çok rağbet görmediğini,turistlerin alternatif olarak yürüyüş,bisiklet,safari, paraşüt,tekne turu gibi doğa ve macera içeren paketlere rağbet ettiklerini,bunun için bizler de var olan potansiyelimizi açığa çıkararak değerlerimizi hizmete sunmamız gerekir. Apollon, Milet, Prien, Heraklia ve Kutsal Yol gibi herkesin sahip olamayacağı Kültür varlıklarımızı ortaya çıkarmak için Aydın Valiliği Kültür Ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde iki proje hazırladık ve çalışmalara başladık. Aydın Valimiz Sayın Kerem AL bizlere tam destek veriyor, kendisine teşekkür ederiz. İlgili kuruluşlarla işbirliği yapılıyor ve projeler kapsamlı olarak hazırlanıyor. Latmos Körfezi Canlanıyor projesinin ilk ayağı olan Panormos- Miletos arasındaki deniz ve menderes nehri üzerinden kutsal yolculuk turları yapmamız çok fazla yatırım yapmadan mümkün olabilecek. Kutsal yol üzerinde bir ekip olarak yürüyüş yaptık, çok müsait ve otantik bir parkur, burada da kısa sürede yürüyüş turları tertiplenebilir.15–22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Panormos limanından Milet’e teknelerle bir gezi düzenleyeceğiz İl ve İlçe protokolü de bu gezide yer alacak.  Bu gezi ile 3 bin yıllık bir hayalinin gerçekleşmiş olacak, 21 Nisan’da Kutsal Yolda bir doğa yürüyüşü düzenleyeceğiz. Didim, Söke, Kuşadası ve İzmir doğa yürüyüşçüleri ile Halkımızdan geniş bir katılım olacak, ayrıca Kutsal yol üzerinde bisiklet turu başlatmak da hedeflerimiz arasındadır.
Didim’in tanıtımı noktasında çalışmalarımızı ciddiyetle sürdürmemize rağmen bölgede yer alan başta Apollon Tapınağı olmak üzere Milet ve Priene gibi ören yerlerindeki çalışmaların yetersizdir. Almanlar 105 yıldır Apollon Tapınağı’nda Milet’te çalışıyor ama yılda 15 gün, ödenek yetersiz deniliyor. Bu nedenle buralardaki çalışmaların hızlandırılması gerekir, yurtdışında çok güzel örnekleri var” dedi.
Didim Kültür Mirası Koruma Derneği Başkanı Mustafa Şentürk ” Avrupa ve Dünyadaki delta turizmin önemine değinerek B. Menderes üzerinde gerçekleşecek olan projenin dünya projesi olduğunu ileri sürdü. Projenin hem turizme, hem Bafa Gölü’nün yeniden canlanmasına hem de ekolojik hayata katkı sağlayacağını belirterek; “Bu proje ileri de Denizli hatta Afyon’a kadar gitmeli. Avrupalılar 1800′lü yıllarda Afrodisias’taki tarihi eserleri bu yolla taşımışlar. Biz neden bunu yapamıyoruz? Latmos körfezi canlanıyor projesini tur operatörleri ve acentelere anlattıklarını belirterek, herkesin projeden dolayı heyecan duyduğunu ” söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder