15 Nisan 2013 Pazartesi

11 - 14 NİSAN 2013 ANKARA EGE İLLERİ FUARI


               11–14 Nisan 2013 tarihlerinde Ankara Atatürk Kültür Merkezinde yapılan “ 6. EGE İLLERİ TANITIM GÜNLERİ ” etkinliğinde Aydın ve Didim, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve DİTAB işbirliğiyle tanıtıldı. Bu yıl Aydın’ın ev sahipliği yaptığı etkinlikteki Aydın standında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği, Aydın Belediyesi, Aydın Ticaret Borsası, Nazilli Belediyesi, Sultanhisar Belediyesi, Ankara Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği yer aldı.
            Çok sayıda basın mensubunun takip ettiği Tanıtım Günleri açılışına Başbakan Yardımcısı Beşir ATALAY, TBMM Eski Başkanı İsmet SEZGİN, Eski Bakan Nahit MENTEŞE,  Cengiz ALTINKAYA, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin TANRIVERDİ, MHP Genel
Başkan Yardımcıları Oktay VURAL,  Emin AYHAN, Aydın Milletvekilleri Mehmet ERDEM,  Semiha ÖYÜŞ,  Ali Güntekin KILINÇ,  Osman AYDIN,  Ali UZUNIRMAK, Eski Milletvekili Ahmet ERTÜRK, Aydın Valisi Kerem AL, İzmir Valisi Cahit KIRAÇ, Manisa Valisi Halil İbrahim DAŞÖZ, Ege Bölgesi illerin Milletvekilleri, Halk Bankası Genel Başkan Yardımcısı Mustafa SAVAŞ, Aydın İl Genel Meclisi Üyeleri Metin AKAR,  Kadir MUTLU, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri AKTAKKA, Nazilli Belediye Başkanı Haluk ALICIK, Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Sümsan ÜNAL, Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün ÜNAL, Yenimahalle (Ankara) Belediye Başkanı Fethi YAŞAR, DİTAB Başkanı Salih BANKOĞLU, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan BOSNALI, Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hulusi AKŞİT, diğer illerimizin belediye başkanları, İllerin Kültür Müdürleri, İllerin Sanayi ve Ticaret Oda Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Egeli bürokratlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üniversite öğrencileri ve çok sayıda Egeli hemşerimiz katıldı. Açılışa katılanların çoğunluğu ile MHP Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ, Eski Kültür ve Turizm Bakanı Haluk KOÇ, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Faruk ŞAHİN Aydın ve Ege İlleri stantlarını ziyaret ettiler.
            Fuar süresince ziyaretçilerin yoğun ilgisine uğrayan Aydın Valiliği standında Sayın Valimiz Kerem AL başkanlığında İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri AKTAKKA, Şube Müdürü Ahmet DEMİR, DİTAB Başkanı Salih BANKOĞLU, el sanatlarından iğne oyası, çömlekçi ve körüklü çizme ustaları İlimizi temsil etti. İl Müdürlüğü görevlileri ile DİTAB görevlisi Ayşen COŞKUNER tarafından ziyaretçilere Aydın Valiliği, Didim Belediyesi ve DİTAB tarafından hazırlanan broşür, kitapçık, harita, cd, çanta kalem, magnet, kabak tatlısı ile Aydın Ticaret Borsasının hazırlamış olduğu incirler dağıtıldı.
             2013 yılı programımızda yer almayan ancak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün değerli davetleri ile daha önceleri de katıldığımız ve genel olarak turizm yanında tarım ve tarıma dayalı sanayi ürünleri ile yöresel yemeklerin sergilendiği hatta pazarlandığı etkinliğin tanıtım açısından da çok verimli olduğunu söyleyebiliriz. Katılımcılar ikramların yanında tanıtım malzemelerine de çok ilgi gösterdiler, götürdüğümüz malzemeler son güne kalmadan tükendi. Didim ve Aydın yöresine bu denli ilginin olması yaz sezonunda İl ve İlçemize daha çok sayıda Ankara ve yöresinden yazlıkçı ve misafirlerin geleceğinin göstergesi olarak yorumlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder